Niedziela

W każdą niedzielę zapraszamy na specjalne menu przygotowane przez naszego szefa kuchni. Urozmaicone potrawy, przygotowane tylko ze świeżych produktów najwyższej jakości pozwolą Państwu odkryć pełnię doznań kulinarnych oferowanych przez naszą restaurację. Nasze menu niedzielne jest cyklicznie modyfikowane aby wyjść naprzeciw oczekiwaniom naszych gości.

Niedzielne specjały Oberży na Rozdrożu

Zupa cebulowa

Stek z polędwicy wołowej na rucoli w sosie winnym z puree ziemniaczanym
Pieczone udko z kaczki  w sosie słodko ostrym z ryżem
Grillowany łosoś w sosie cytrynowym na sałatach z opiekanymi ziemniakami
Menu w krótkich spodenkach czyli nasz niedzielny zestaw dla najmłodszych smakoszy
Nuggetsy z kurczaka, frytki oraz surówka z marchewki


Zupy:

Rosół z makaronem
Barszcz czerwony z uszkami
Żurek z kiełbasą i z jajkiem
Gulaszowa
Flaki


Dania Główne:

Pierś z kurczaka w panierce
Pierś kurczaka z pieczarkami serem
Dewolay
Kotlet Schabowy
Schab z pieczarkami i serem
Schab oberżysty
Szwajcar
Polędwica w sosie śmietanowym z zielonym pieprzem
Sznycel z polędwicy z cebulką i jajkiem
Rolada wołowa
Karczek w sosie własnym
Żeberka
Pstrąg na maśle - 100g


Na mały głód:

Pierogi z gęsiną * SPECJALNOŚĆ OBERŻY
Pierogi z mięsem
Pierogi z serem
Pierogi ruskie
Pierogi z kapusta i grzybami
Misa pierogów
Sałatka z kurczaka
Sałatka Grecka
Sałatka z gruszki z rucolą


Dodatki:

Ziemniaki
Ziemniaki opiekane
Kluski śląskie
Frytki
Zestaw  surówek
Kapusta zasmażana


Deser:

Lody z gorącymi malinami lub gorącą czekoladą